LHC-D workshop 2006: QCD and electroweak physics

Report of Contributions

LHC-D worksho ... / Report of Contributions

Opening

Contribution ID: 3

Type: not specified

Opening

Monday 16 October 2006 14:00 (10 minutes)

Presenters: JUNG, Hannes (DESY); MEDINNIS, Michael (DESY)

Session Classification: Overview

Multiple Interactions and underlyi ...

Contribution ID: 4

Type: not specified

Multiple Interactions and underlying event structure at LHC

Monday 16 October 2006 14:10 (35 minutes)

Presenter: BARTELS, Jochen (University Hamburg) **Session Classification:** Overview

Hadronisation and initial and final...

Contribution ID: 5

Type: not specified

Hadronisation and initial and final state effects at LHC

Monday 16 October 2006 14:45 (35 minutes)

Presenter: GUSTAFSON, Gosta (University of Lund) **Session Classification:** Overview

Structure functions and parton de ...

Contribution ID: 7

Type: not specified

Structure functions and parton densities for LHC

Monday 16 October 2006 15:50 (35 minutes)

Presenter: MITOV, Alexander (DESY) **Session Classification:** Overview

Where HERA experience can help ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

Where HERA experience can help for LHC

Monday 16 October 2006 16:25 (35 minutes)

Presenter: RISLER, Christiane (DESY) **Session Classification:** Overview

short contributions (if needed)

Contribution ID: 9

Type: not specified

short contributions (if needed)

Monday 16 October 2006 17:10 (1h 20m)

Session Classification: Reports of individual groups

Gauge Boson Production at Hadro...

Contribution ID: 10

Type: not specified

Gauge Boson Production at Hadron Colliders

Tuesday 17 October 2006 11:00 (20 minutes)

Presenter: SCHULZE, Markus

Two-loop electroweak next-to-...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Two-loop electroweak next-to-leading logarithms

Tuesday 17 October 2006 11:20 (20 minutes)

Presenter: JANTZEN, Bernd (PSI)

Electroweak effects in hadronic to ...

Contribution ID: 12

Type: not specified

Electroweak effects in hadronic top quark pair production

Tuesday 17 October 2006 11:40 (20 minutes)

Presenter: SCHARF, Andreas

Measurement of the Underlying E ...

Contribution ID: 13

Type: not specified

Measurement of the Underlying Event with the CMS detector

Tuesday 17 October 2006 09:40 (20 minutes)

Presenter: BECHTEL, Florian (University of Hamburg)

b-fragmentation at the LHC

Contribution ID: 14

Type: not specified

b-fragmentation at the LHC

Tuesday 17 October 2006 14:00 (20 minutes)

Presenter: MITOV, Alexander

Automated NLO QCD calculation f ...

Contribution ID: 15

Type: not specified

Automated NLO QCD calculation for the LHC

Tuesday 17 October 2006 14:40 (20 minutes)

Presenter: WEINZIERL, Stefan

NLO QCD corrections to pp/ppbar...

Contribution ID: 16

Type: not specified

NLO QCD corrections to pp/ppbar -> t tbar + jet + X

Tuesday 17 October 2006 15:00 (20 minutes)

Presenter: UWER, Peter

Presentation on Herwig++ 2.0

Contribution ID: 17

Type: not specified

Presentation on Herwig++ 2.0

Tuesday 17 October 2006 15:20 (20 minutes)

Presenter: GIESEKE, Stefan

Search for glueballs in gluon jets

Contribution ID: 18

Type: not specified

Search for glueballs in gluon jets

Tuesday 17 October 2006 12:00 (20 minutes)

Presenter: OCHS, Wolfgang (MPI)

Charm Production Studies at CDF

Contribution ID: 19

Type: not specified

Charm Production Studies at CDF

Tuesday 17 October 2006 09:00 (20 minutes)

Presenter: REISERT, Burkart

Underlying events: do we have the ...

Contribution ID: 20

Type: not specified

Underlying events: do we have the tools?

Tuesday 17 October 2006 10:00 (20 minutes)

Presenter: JUNG, Hannes

CMS analysis activities at DESY H ...

Contribution ID: 21

Type: not specified

CMS analysis activities at DESY Hamburg

Tuesday 17 October 2006 09:20 (20 minutes)

Presenter: ROSEMANN, Christoph (DESY)

LHC-D worksho ... / Report of Contributions

Antenna subtraction for hadronic i ...

Contribution ID: 22

Type: not specified

Antenna subtraction for hadronic initial stat

Tuesday 17 October 2006 14:20 (20 minutes)

Presenter: MAÎTRE, Daniel (Zurich)