## Physics at the LHC 2010

## **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

## Welcome and opening remarks (DESY)

Monday, 7 June 2010 09:00 (10 minutes)

Session Classification: Opening and introduction

Opening talk

Contribution ID: 1 Type: not specified

## **Opening talk**

Monday, 7 June 2010 09:10 (35 minutes)

**Presenter:** HEUER, Rolf-Dieter (CERN)

Session Classification: Opening and introduction

Contribution ID: 3 Type: not specified

## Status of the LHC

Monday, 7 June 2010 09:45 (35 minutes)

**Presenter:** MYERS, Steve (CERN)

Session Classification: Status of machine and experiments: overview talks

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### Status of and news from ATLAS

Monday, 7 June 2010 10:20 (35 minutes)

Presenter: GIANOTTI, Fabiola (CERN)

Session Classification: Status of machine and experiments: overview talks

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

#### Status of and news from CMS

Monday, 7 June 2010 11:15 (35 minutes)

Presenter: TONELLI, Guido (INFN Pisa)

Session Classification: Status of machine and experiments: overview talks

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

#### Status of and news from LHCb

Monday, 7 June 2010 11:50 (35 minutes)

**Presenter:** GOLUTVIN, Andrei (Imperial College)

Session Classification: Status of machine and experiments: overview talks

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### Status of and news from Alice

Monday, 7 June 2010 12:25 (35 minutes)

**Presenter:** SCHUKRAFT, Jurgen (CERN)

Session Classification: Status of machine and experiments: overview talks

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### Near and medium term LHC machine prospects

Saturday, 12 June 2010 08:30 (40 minutes)

**Presenter:** LAMONT, Mike (CERN)

Session Classification: Looking ahead

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### Direct dark matter searches

Saturday, 12 June 2010 09:10 (35 minutes)

**Presenter:** BAUDIS, Laura (U Zurich)

Session Classification: Looking ahead

Contribution ID: 10 Type: not specified

## Theory of dark matter

Saturday, 12 June 2010 09:45 (35 minutes)

Presenter: GELMINI, Graciela

Session Classification: Looking ahead

Contribution ID: 11 Type: not specified

## Highlights from astroparticle physics

Saturday, 12 June 2010 10:40 (40 minutes)

**Presenter:** HOFMANN, Werner (MPI Heidelberg)

Session Classification: Looking ahead

Contribution ID: 12 Type: not specified

## **Experimental summary and outlook**

Saturday, 12 June 2010 11:20 (40 minutes)

**Presenter:** JENNI, Peter (CERN)

Session Classification: Looking ahead

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### **Theoretical visions**

Saturday, 12 June 2010 12:00 (40 minutes)

Presenter: GROSS, David (UCSB)

Session Classification: Looking ahead

Farewell

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### **Farewell**

Saturday, 12 June 2010 12:45 (5 minutes)

**Presenter:** MNICH, Joachim (DESY)

Session Classification: Looking ahead

Contribution ID: 15 Type: not specified

## Status of (N)NLO calculations

Thursday, 10 June 2010 09:00 (40 minutes)

Presenter: Prof. GEHRMANN, Thomas (Universitaet Zuerich)

Session Classification: Standard Model Physics

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### **HERA** structure functions

Thursday, 10 June 2010 09:40 (40 minutes)

Presenter: PITZL, Daniel (DESY)

Session Classification: Standard Model Physics

Contribution ID: 17 Type: not specified

## QCD and electroweak physics at the Tevatron

Thursday, 10 June 2010 10:40 (40 minutes)

**Presenter:** VARELAS, Nikos

Session Classification: Standard Model Physics

Contribution ID: 18 Type: not specified

## Top physics at the Tevatron

Thursday, 10 June 2010 11:20 (40 minutes)

Presenter: THOM, Julia

Session Classification: Standard Model Physics

Contribution ID: 19 Type: not specified

#### First experience with LHC GRID computing

Thursday, 10 June 2010 12:00 (40 minutes)

**Presenter:** FISK, Ian (Fermilab)

Session Classification: Standard Model Physics

Contribution ID: 20 Type: not specified

## Theory of BSM physics

Tuesday, 8 June 2010 11:20 (40 minutes)

**Presenter:** MURAYAMA, Hitoshi (Berkeley)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### SUSY and BSM at the Tevatron

Tuesday, 8 June 2010 10:20 (40 minutes)

**Presenter:** WITTICH, Peter (Cornell)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM

Contribution ID: 22 Type: not specified

## Higgs and alternative theories

Tuesday, 8 June 2010 09:40 (40 minutes)

**Presenter:** POMAROL, Alex (Barcelona)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM

Contribution ID: 23 Type: not specified

## **Higgs at the Tevatron**

Tuesday, 8 June 2010 09:00 (40 minutes)

Presenter: WATTS, Gordon

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM

Contribution ID: 24 Type: not specified

#### **Monte Carlo for the LHC**

Tuesday, 8 June 2010 12:00 (40 minutes)

**Presenter:** SEYMOUR, Mike

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM

Contribution ID: 25 Type: not specified

## **B physics (experiment)**

Friday, 11 June 2010 09:00 (40 minutes)

Presenter: KREPS, Michal (KIT)

**Session Classification:** B physics, heavy ions and forward physics

Contribution ID: 26 Type: not specified

## Flavour Theory and the LHC Era

Friday, 11 June 2010 09:40 (40 minutes)

Presenter: BURAS, Andrzej (TU Munich)

**Session Classification:** B physics, heavy ions and forward physics

Contribution ID: 27 Type: not specified

## Heavy ions (experiment)

Friday, 11 June 2010 10:20 (40 minutes)

**Presenter:** BELLWIED, Rene (Wayne State University)

**Session Classification:** B physics, heavy ions and forward physics

Contribution ID: 28 Type: not specified

## Heavy ions (theory)

Friday, 11 June 2010 11:20 (40 minutes)

Presenter: BLAIZOT, Jean-Paul

**Session Classification:** B physics, heavy ions and forward physics

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### Totem: status and short term prospects

Friday, 11 June 2010 12:00 (25 minutes)

**Presenter:** EGGERT, Karsten

**Session Classification:** B physics, heavy ions and forward physics

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### LHCf: status and short term prospects

Friday, 11 June 2010 12:25 (25 minutes)

Presenter: MITSUKA, Gaku

**Session Classification:** B physics, heavy ions and forward physics

Contribution ID: 186 Type: not specified

## CMS Silicon strip tracker operation

Monday, 7 June 2010 14:00 (20 minutes)

Presenter: DEMARIA, Lino (Torino / INFN)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (1)

Contribution ID: 187 Type: not specified

## Performance of track / vertex reconstruction and B tagging of the ATLAS inner detector

Monday, 7 June 2010 14:20 (20 minutes)

Presenter: KUHL, Thorsten (Universität Wuppertal)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (1)

Contribution ID: 188 Type: not specified

## Tracking and alignment in LHCb

**Presenter:** MACIUC, Florin (MPI Heidelberg)

Contribution ID: 189 Type: not specified

## Tracking and alignment in LHCb

Monday, 7 June 2010 14:40 (20 minutes)

**Presenter:** MACIUC, Florin (MPI Heidelberg)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (1)

Contribution ID: 190 Type: not specified

# Alignment of the CMS tracker and track reconstruction with collision data in CMS

Monday, 7 June 2010 15:00 (20 minutes)

Presenter: BONATO, Alessio (John Hopkins U)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (1)

Contribution ID: 191 Type: not specified

# Alignment of the inner detector and muon system of the ATLAS experiment

Monday, 7 June 2010 15:20 (20 minutes)

**Presenter:** POTRAP, Igor (MPI)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (1)

Contribution ID: 192 Type: not specified

#### ALICE silicon tracker alignment and performance

Monday, 7 June 2010 15:40 (20 minutes)

Presenter: LUNARDON, Marcello

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (1)

Contribution ID: 193 Type: not specified

#### **ALICE TPC commissioning**

Monday, 7 June 2010 16:30 (20 minutes)

**Presenter:** MAGER, Magnus

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (1)

Contribution ID: 194 Type: not specified

# Operational experience and performance of the CMS pixel detector during the first LHC beams

Monday, 7 June 2010 16:50 (20 minutes)

Presenter: RADICCI, Valeria (U Kansas)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (1)

Contribution ID: 195 Type: not specified

#### ATLAS inner detector material studies

Monday, 7 June 2010 17:10 (20 minutes)

Presenter: TACKMANN, Kerstin (CERN)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (1)

Contribution ID: 196 Type: not specified

### Peformance of muon identification and reconstruction in ATLAS

Monday, 7 June 2010 17:30 (20 minutes)

Presenter: CORNELISSEN, Thijs (Genova)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (1)

Contribution ID: 197 Type: not specified

## CMS muon spectrometer, muon reconstruction and identification performance

Monday, 7 June 2010 17:50 (20 minutes)

Presenter: SCODELLARO, Luca (U Cantabria)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (1)

Contribution ID: 198 Type: not specified

#### Higgs and electroweak symmetry breaking

Tuesday, 8 June 2010 14:00 (25 minutes)

**Presenter:** Prof. MUEHLLEITNER, Margarete (ITP Karlsruhe)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (1)

Contribution ID: 199 Type: not specified

# Higgs measurements in and beyond the Standard Model at the LHC in the forward proton mode

Tuesday, 8 June 2010 14:45 (20 minutes)

**Presenter:** HEINEMEYER, Sven (IFCA (CSIC, Santander))

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (1)

Contribution ID: 200

Type: not specified

# Prospects for Higgs searches in CMS with 1fb<sup>-1</sup> at 7 TeV and validation of analysis strategy with current data

Tuesday, 8 June 2010 14:25 (20 minutes)

Presenters: GRAZIANO, Alberto (Torino, INFN); Mr GRAZIANO, Alberto (University & Description of the Control of

Torino)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (1)

Contribution ID: 201 Type: not specified

#### **Hidden Higgs**

Tuesday, 8 June 2010 15:05 (25 minutes)

Presenter: DERMISEK, Radovan

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (1)

Contribution ID: 202 Type: not specified

#### Naturally non-standard Higgs boson decays

Tuesday, 8 June 2010 15:30 (25 minutes)

**Presenter:** WEILER, Andreas

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (1)

Contribution ID: 203

Type: not specified

#### Single isolated hadron response measurements in pp collisions at 7 TeV and determination of the jet energy scale uncertainty

Tuesday, 8 June 2010 17:10 (20 minutes)

**Presenter:** DEVIVEIROS, Pier-Olivier (Toronto)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (1)

Contribution ID: **204** Type: **not specified** 

# Commissioning of leptons and prospects for searches of leptoquarks, W' and Z' in CMS

Tuesday, 8 June 2010 16:50 (20 minutes)

**Presenter:** HOEPFNER, Kerstin (RWTH Aachen)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (1)

Contribution ID: 205 Type: not specified

# Performance of jet reconstruction and calibration in first ATLAS data at a CMS energy of 7 TeV

Tuesday, 8 June 2010 17:30 (20 minutes)

Presenter: SEUSTER, Rolf (MPI)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (1)

Contribution ID: 206 Type: not specified

# Performance of the electromagnetic calorimeter and first results on electromagnetic physics objects from CMS

Tuesday, 8 June 2010 16:30 (20 minutes)

**Presenter:** Mr MUSELLA, Pasquale (LIP - Lisbon)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (1)

Contribution ID: 207 Type: not specified

### Charged particle multiplicities in inelastic pp events with ATLAS

Thursday, 10 June 2010 14:00 (20 minutes)

**Presenter:** Dr BRANDT, Gerhard (DESY)

**Session Classification:** First LHC physics results (1)

Contribution ID: 208 Type: not specified

# Transverse momentum and pseudorapidity distributions of charged hadrons at CMS

Thursday, 10 June 2010 14:20 (20 minutes)

**Presenter:** LEE, Yen-Jie (MIT)

**Session Classification:** First LHC physics results (1)

Contribution ID: 209 Type: not specified

### Charged particle multiplicities and spectra with ALICE

Thursday, 10 June 2010 14:40 (20 minutes)

**Presenter:** HRISTOV, Peter

**Session Classification:** First LHC physics results (1)

Contribution ID: 210 Type: not specified

#### Minimum bias physics at LHCb

Thursday, 10 June 2010 15:00 (20 minutes)

Presenter: BONIVENTO, Walter (Cagliari)

**Session Classification:** First LHC physics results (1)

Contribution ID: 211 Type: not specified

# Identified particle production in inelastic pp scattering with ATLAS

Thursday, 10 June 2010 15:50 (20 minutes)

**Presenter:** BIESIADA, Jed (LBNL)

**Session Classification:** First LHC physics results (1)

Contribution ID: 212 Type: not specified

#### Strangeness production at LHC with ALICE

Thursday, 10 June 2010 16:10 (25 minutes)

**Presenter:** MAIRE, Antonin

**Session Classification:** First LHC physics results (1)

Contribution ID: 213

Type: not specified

# Cluster properties from two-particle angular correlations in pp collisions at 900 GeV and 2.36 TeV at CMS

Thursday, 10 June 2010 16:35 (20 minutes)

**Presenter:** GALLO, Elisabetta (Firenze, INFN)

**Session Classification:** First LHC physics results (1)

Contribution ID: 214 Type: not specified

#### First results on particle correlations from ALICE

Thursday, 10 June 2010 16:55 (20 minutes)

**Presenter:** DARIUSZ, Miskowiec

**Session Classification:** First LHC physics results (1)

Contribution ID: 215 Type: not specified

# Electron performance with the ATLAS detector with J/Psi, W and Z

Thursday, 10 June 2010 14:00 (20 minutes)

Presenter: KERSCHEN, Nicolas (CERN)

**Session Classification:** First LHC physics results (2)

Contribution ID: 216 Type: not specified

# Observation of W and Z boson candidates with the CMS experiment

Thursday, 10 June 2010 14:40 (20 minutes)

**Presenter:** DI MARCO, Emanuele (Roma I / INFN)

**Session Classification:** First LHC physics results (2)

Contribution ID: 217 Type: not specified

# Observation of W and Z boson production at 7 TeV with the ATLAS experiment

Thursday, 10 June 2010 14:20 (20 minutes)

Presenter: GUIMARAES DA COSTA, Joao (Harvard)

**Session Classification:** First LHC physics results (2)

Contribution ID: 218 Type: not specified

#### Early searches with leptons and photons with ATLAS

Thursday, 10 June 2010 15:00 (20 minutes)

Presenter: WILSON, Michael G. (SLAC)

**Session Classification:** First LHC physics results (2)

Contribution ID: 219 Type: not specified

#### Observation of Energetic Jets in pp Collisions at 7 TeV using the ATLAS Experiment

Thursday, 10 June 2010 16:10 (20 minutes)

**Presenter:** FENG, Eric (University of Chicago)

**Session Classification:** First LHC physics results (2)

Contribution ID: 220 Type: not specified

#### Jet commissioning and dijet physics in CMS

Thursday, 10 June 2010 15:50 (20 minutes)

**Presenter:** GOUZEVITCH, Maxime (CERN)

**Session Classification:** First LHC physics results (2)

Contribution ID: 221 Type: not specified

#### Performance of the particle flow algorithm in CMS

Thursday, 10 June 2010 16:30 (20 minutes)

**Presenter:** BENEDETTI, Daniele (CERN)

**Session Classification:** First LHC physics results (2)

Type: not specified

Contribution ID: 222

# Underlying event studies in inelastic pp events with the ATLAS detector

**Presenter:** Dr WARSINSKY, Markus (Universität Freiburg)

Contribution ID: 223 Type: not specified

# The underlying event in pp collisions at 900 GeV in CMS

Contribution ID: 224 Type: not specified

#### J/Psi results from LHCb

Friday, 11 June 2010 16:35 (20 minutes)

Presenter: COGAN, Julien

**Session Classification:** First LHC physics results (3), and heavy flavours

Contribution ID: 225 Type: not specified

#### b and c physics with early ATLAS data

Friday, 11 June 2010 16:55 (20 minutes)

**Presenter:** AMRAM, Nir (Tel Aviv University / CERN)

**Session Classification:** First LHC physics results (3), and heavy flavours

Contribution ID: 226 Type: not specified

### Low-mass dimuons and prospects for early B physics at CMS

Friday, 11 June 2010 17:15 (20 minutes)

Presenter: PELLICCIONI, Mario (Torino / INFN)

**Session Classification:** First LHC physics results (3), and heavy flavours

Contribution ID: 227 Type: not specified

# Results and prospects for dimuon final states at LHCb

Friday, 11 June 2010 17:35 (20 minutes)

Presenter: SERRANO, Justine

**Session Classification:** First LHC physics results (3), and heavy flavours

Contribution ID: 228 Type: not specified

### Review of charm physics

Friday, 11 June 2010 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** MANNEL, Thomas (Siegen)

**Session Classification:** First LHC physics results (3), and heavy flavours

Contribution ID: 229 Type: not specified

### Charm physics results and prospects at LHCb

Friday, 11 June 2010 14:30 (20 minutes)

Presenter: MARKS, Joerg (University of Heidelberg, Physikalisches Institut)

**Session Classification:** First LHC physics results (3), and heavy flavours

Contribution ID: 230 Type: not specified

### Bs physics at the Upsilon(5S)

Friday, 11 June 2010 14:50 (25 minutes)

Presenter: WICHT, Jean

**Session Classification:** First LHC physics results (3), and heavy flavours

Contribution ID: 231 Type: not specified

### Measurement of the Bs mixing phase at CDF with 5fb^-1

Friday, 11 June 2010 15:15 (25 minutes)

Presenter: PUESCHEL, Elisa

**Session Classification:** First LHC physics results (3), and heavy flavours

Contribution ID: 232 Type: not specified

### Prospects for CP violation at LHCb

Friday, 11 June 2010 17:55 (20 minutes)

**Presenter:** CONTI, Geraldine

**Session Classification:** First LHC physics results (3), and heavy flavours

Contribution ID: 233 Type: not specified

### Heavy-ion physics with the ATLAS detector at LHC

Friday, 11 June 2010 14:30 (20 minutes)

Presenter: SANTOS, Helena (Portugal - LIP)

**Session Classification:** First LHC physics results (4), MC, and heavy-ion physics

Contribution ID: 234 Type: not specified

### **Heavy-ion physics with ALICE**

Friday, 11 June 2010 14:00 (30 minutes)

Presenter: TORII, Hisayuki

Session Classification: First LHC physics results (4), MC, and heavy-ion physics

Contribution ID: 235 Type: not specified

### Cancelled: The heavy-ion physics programme of CMS

Friday, 11 June 2010 15:35 (1 minute)

Cancelled: The heavy-ion physics...

Session Classification: First LHC physics results (4), MC, and heavy-ion physics

Contribution ID: 236 Type: not specified

### Monte Carlo developments

Friday, 11 June 2010 14:50 (25 minutes)

**Presenter:** GIESEKE, Stefan (KIT)

Session Classification: First LHC physics results (4), MC, and heavy-ion physics

Contribution ID: 237 Type: not specified

### Multijet merging at leading and next-to-leading order

Friday, 11 June 2010 15:15 (20 minutes)

Presenter: Mr HOECHE, Stefan (Durham University)

Session Classification: First LHC physics results (4), MC, and heavy-ion physics

Contribution ID: 238 Type: not specified

### NLO and parton showers: The POWHEG box

Friday, 11 June 2010 16:35 (20 minutes)

**Presenter:** ALIOLI, Simone

**Session Classification:** First LHC physics results (4), MC, and heavy-ion physics

Contribution ID: 239 Type: not specified

### Measurement of Bose-Einstein correlations in the first CMS data

Contribution ID: 240 Type: not specified

## Baryon-antibaryon asymmetry in the central region at 0.9 and 7 TeV with ALICE

Presenter: BROZ, Michal

Contribution ID: 241

Type: not specified

# Constraints on W' bosons from electroweak precision measurements

**Presenter:** Dr SPETHMANN, Christian (Boston University)

Contribution ID: 242

Type: not specified

# Observation of diffraction and measurement of the transverse energy flow in a large eta range and forward jets with minimum bias triggers with CMS

Friday, 11 June 2010 17:55 (20 minutes)

Presenter: ROLAND, Benoit (Antwerpen)

Session Classification: First LHC physics results (4), MC, and heavy-ion physics

Contribution ID: 243 Type: not specified

### Performance of the ETmiss reconstruction in first ATLAS data at a CMS energy of 7 TeV

Monday, 7 June 2010 14:00 (20 minutes)

Presenter: YURKEWICZ, Adam (SUNY)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (2)

Contribution ID: 244 Type: not specified

# The CMS forward CASTOR calorimeter performance and operation

Monday, 7 June 2010 14:20 (20 minutes)

**Presenter:** KATKOV, Igor (DESY)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (2)

Contribution ID: 245 Type: not specified

### LHCb commissioning and operation

Monday, 7 June 2010 14:40 (20 minutes)

**Presenters:** Dr WIEDNER, Dirk (Physikalisches Institut Uni Heidelberg); Dr WIEDNER, Dirk (Physicalisches Institut Universitaet Heidelberg)

**Session Classification:** LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibration (2)

Contribution ID: 246 Type: not specified

# Commissioning and performance of the ATLAS trigger with proton collisions at the LHC

Monday, 7 June 2010 15:20 (20 minutes)

**Presenter:** GRABOWSKA, Iwona (UC Irvine)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (2)

Contribution ID: 247 Type: not specified

### LHCb particle ID

Monday, 7 June 2010 15:00 (20 minutes)

Presenter: XING, Philip (Oxford)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (2)

Contribution ID: 248 Type: not specified

### Phenomenology of event shapes at hadron colliders

Monday, 7 June 2010 15:40 (20 minutes)

**Presenter:** Dr BANFI, Andrea (ETH Zürich)

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (2)

Jet physics

Contribution ID: 249 Type: not specified

### Jet physics

Monday, 7 June 2010 16:30 (30 minutes)

Presenter: CACCIARI, Matteo

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (2)

Contribution ID: 250 Type: not specified

### $\Delta M_W < 10 \text{ MeV/c}^2$ at the LHC: a forlorn hope?

Monday, 7 June 2010 17:00 (20 minutes)

Presenter: KRASNY, Mieczyslaw Witold

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (2)

Contribution ID: 251 Type: not specified

### 4-top events from top-philic new physics at the LHC

Monday, 7 June 2010 17:20 (20 minutes)

**Presenter:** SERVANT, Geraldine

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (2)

Contribution ID: 252 Type: not specified

### Going over the top

Monday, 7 June 2010 17:40 (20 minutes)

**Presenter:** SANZ, Veronica

Session Classification: LHC experiments: commissioning, performance, operation, calibra-

tion (2)

Contribution ID: 253 Type: not specified

### **SUSY predictions for the LHC**

Tuesday, 8 June 2010 14:00 (20 minutes)

**Presenter:** HEINEMEYER, Sven (IFCA (CSIC, Santander))

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (2)

Contribution ID: 254 Type: not specified

### Sparticle masses from transverse mass kinks

Tuesday, 8 June 2010 14:20 (20 minutes)

Presenter: GUADAGNOLI, Diego (Excellence Cluster Universe, TU Munich)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (2)

Contribution ID: 255 Type: not specified

### SUSY parameter determination

Tuesday, 8 June 2010 14:40 (20 minutes)

Presenter: KONO, Takanori (University of Hamburg)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (2)

Contribution ID: 256 Type: not specified

### CP violation in SUSY cascade decays at the LHC

Tuesday, 8 June 2010 15:00 (20 minutes)

**Presenter:** TATTERSALL, Jamie

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (2)

Contribution ID: 257 Type: not specified

# Missing energy commissioning in CMS and prospects for SUSY searches in 1fb^-1 with CMS

Tuesday, 8 June 2010 15:20 (20 minutes)

**Presenter:** SCHOEFBECK, Robert (HEPHY)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (2)

Contribution ID: 258 Type: not specified

# Reconstruction and selection of physics objects in the ATLAS High Level trigger

Tuesday, 8 June 2010 15:40 (20 minutes)

Presenter: MACKEPRANG, Rasmus (Copenhagen)

Session Classification: Higgs, SUSY and BSM (2)

Contribution ID: 259 Type: not specified

### Non-standard SUSY Higgs signals

Tuesday, 8 June 2010 16:50 (25 minutes)

Presenter: PONTON, Eduardo

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (2)

Contribution ID: 260 Type: not specified

#### Tau custodians at the LHC

Tuesday, 8 June 2010 17:15 (25 minutes)

**Presenter:** SANTIAGO PEREZ, Jose

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (2)

Contribution ID: 261 Type: not specified

### Drell-Yan production of heavy vectors in Higgs-less models

Tuesday, 8 June 2010 17:40 (20 minutes)

**Presenter:** KAMENIK, Jernej

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (2)

Contribution ID: 262

Type: not specified

### Measurement of Bose-Einstein correlations in the first CMS data

Contribution ID: 263 Type: not specified

### ATLAS first physics results

Wednesday, 9 June 2010 10:35 (45 minutes)

**Presenter:** CLEMENT, Christophe (Stockholm)

Session Classification: Physics with first data

Contribution ID: 264 Type: not specified

### **ALICE first physics results**

Wednesday, 9 June 2010 08:30 (45 minutes)

**Presenter:** DAINESE, Andrea (Padova INFN)

Session Classification: Physics with first data

Contribution ID: 265 Type: not specified

#### **Coffee break**

Contribution ID: 266 Type: not specified

### Greetings and welcome messages

Wednesday, 9 June 2010 10:15 (20 minutes)

Session Classification: Physics with first data

Contribution ID: 267 Type: not specified

### CMS first physics results

Wednesday, 9 June 2010 09:15 (45 minutes)

Presenter: HALYO, Valerie (Princeton)

Session Classification: Physics with first data

Contribution ID: 268 Type: not specified

### LHCb first physics results

Wednesday, 9 June 2010 11:20 (45 minutes)

**Presenter:** Prof. SCHNEIDER, Olivier (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL))

Session Classification: Physics with first data

Contribution ID: 269 Type: not specified

### Measurement of Bose-Einstein correlations in the first CMS data

Thursday, 10 June 2010 17:15 (20 minutes)

**Presenter:** TORASSA, Ezio (Padova / INFN)

**Session Classification:** First LHC physics results (1)

Contribution ID: 270

Type: not specified

# Baryon-antibaryon asymmetry in the central region at 0.9 and 7 TeV with ALICE

Contribution ID: 271

Type: not specified

# Constraints on W' bosons from electroweak precision measurements

**Presenter:** Dr SPETHMANN, Christian (Boston University)

Contribution ID: 272 Type: not specified

# Underlying event studies in inelastic pp events with the ATLAS detector

Friday, 11 June 2010 16:55 (20 minutes)

Presenter: Dr WARSINSKY, Markus (Universität Freiburg)

Session Classification: First LHC physics results (4), MC, and heavy-ion physics

Contribution ID: 273 Type: not specified

### The underlying event in pp collisions at 900 GeV in CMS

Friday, 11 June 2010 17:15 (20 minutes)

Presenter: CERATI, Giuseppe (Milano)

Session Classification: First LHC physics results (4), MC, and heavy-ion physics

Contribution ID: 274 Type: not specified

#### Early searches with jets with ATLAS

Thursday, 10 June 2010 16:50 (20 minutes)

**Presenter:** LENDERMANN, Victor (University of Heidelberg)

**Session Classification:** First LHC physics results (2)

Contribution ID: 275 Type: not specified

### Constraints on W' bosons from electroweak precision measurements

Tuesday, 8 June 2010 16:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr SPETHMANN, Christian (Boston University)

**Session Classification:** Higgs, SUSY and BSM (2)

Contribution ID: 276 Type: not specified

# Baryon-antibaryon asymmetry in the central region at 0.9 and 7 TeV with ALICE

Friday, 11 June 2010 17:35 (20 minutes)

Presenter: BROZ, Michal (Bratislava)

Session Classification: First LHC physics results (4), MC, and heavy-ion physics

Contribution ID: 277 Type: not specified

### Evidence for an anomalous like-sign dimuon charge asymmetry in D0

Friday, 11 June 2010 15:40 (25 minutes)

Presenter: BERTRAM, Iain (Lancaster University)

**Session Classification:** First LHC physics results (3), and heavy flavours

Contribution ID: 278 Type: not specified

### Physics at the LHC 2011 - Introducing Perugia

Saturday, 12 June 2010 12:40 (5 minutes)

Presenter: MANTOVANI, Giancarlo (Perugia)

Session Classification: Looking ahead