## PUNCH4NFDI Kick-off Workshop

# **Report of Contributions**

Contribution ID: 1 Type: not specified

## Welcome and scope of the meeting

Friday 15 October 2021 10:00 (5 minutes)

Presenter: STEINMETZ, Matthias (Leibniz Institute for Astrophysics Potsdam)

Contribution ID: 2 Type: not specified

### Welcome in the NFDI

Friday 15 October 2021 10:25 (20 minutes)

**Presenter:** SURE-VETTER, York (NFDI)

Contribution ID: 3 Type: not specified

### Introduction to and vision for PUNCH4NFDI

Friday 15 October 2021 10:05 (20 minutes)

**Presenter:** SCHOERNER-SADENIUS, Thomas (DESY)

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

### Formal establishment of the CB

Friday 15 October 2021 10:45 (5 minutes)

Session Classification: Consortium Board meeting

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## Acknowledgement of PUNCH4NFDI governance

Friday 15 October 2021 10:50 (5 minutes)

Session Classification: Consortium Board meeting

Contribution ID: 6 Type: not specified

## Acknowledgement of the Scientific Advisory Board

Friday 15 October 2021 11:00 (5 minutes)

Session Classification: Consortium Board meeting

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

# Acknowledgement of the Infrastructure and Resource Board

Friday 15 October 2021 11:10 (5 minutes)

Session Classification: Consortium Board meeting

Contribution ID: 8 Type: not specified

## **Acknowledgement of the User Committee**

Friday 15 October 2021 11:05 (5 minutes)

Session Classification: Consortium Board meeting

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

# Acknowledgement of the TA leads and the Management Board

Friday 15 October 2021 11:15 (5 minutes)

Session Classification: Consortium Board meeting

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### TA<sub>1</sub>

Friday 15 October 2021 11:35 (5 minutes)

**Presenter:** SCHOERNER-SADENIUS, Thomas (DESY)

Session Classification: PUNCH4NFDI General Meeting

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### TA<sub>2</sub>

Friday 15 October 2021 11:40 (15 minutes)

**Presenters:** WISSING, Christoph (CMS (CMS Fachgruppe DAQ, SW, Computing)); HOEFT, Matthias

(TLS)

Session Classification: PUNCH4NFDI General Meeting

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### **TA3**

Friday 15 October 2021 11:55 (15 minutes)

Presenters: BRUEGGEN, Marcus (Hamburg University); KUHR, Thomas (BELLE (BELLE II Experi-

ment))

Session Classification: PUNCH4NFDI General Meeting

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### TA4

Friday 15 October 2021 12:10 (15 minutes)

**Presenters:** ENKE, Harry (AIP); BECHTLE, Philip (University of Bonn)

Session Classification: PUNCH4NFDI General Meeting

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### TA<sub>5</sub>

Friday 15 October 2021 12:25 (15 minutes)

**Presenters:** REDELBACH, Andreas (Frankfurt Institute for Advanced Studies); KRAMER, Michael

(Max-Planck-Institut fuer Radioastronomie)

Session Classification: PUNCH4NFDI General Meeting

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### **TA6**

Friday 15 October 2021 12:40 (15 minutes)

**Presenters:** SCHWARZ, Kilian (GSI); WAGNER, Stefan (LSW, ZAH, U HD)

Session Classification: PUNCH4NFDI General Meeting

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### **TA7**

Friday 15 October 2021 12:55 (15 minutes)

**Presenters:** BERTOLDI, Frank (Universität Bonn); KROENINGER, Kevin (TU Dortmund)

Session Classification: PUNCH4NFDI General Meeting

Contribution ID: 18 Type: not specified

# PUNCH4NFDI and its interfaces with pan-European activities in data management (EOSC, ESCAPE, ...)

Friday 15 October 2021 13:55 (20 minutes)

**Presenter:** VILLACORTA, Nicolas (Helmholtz)

Session Classification: PUNCH4NFDI General Meeting

Contribution ID: 19 Type: not specified

### PUNCH4NFDi collaborative tools - overview

Friday 15 October 2021 14:15 (10 minutes)

**Presenter:** ENKE, Harry (AIP)

Session Classification: PUNCH4NFDI General Meeting

Contribution ID: 20 Type: not specified

## **Acknowledgement of Executive Board**

Friday 15 October 2021 10:55 (5 minutes)

Session Classification: Consortium Board meeting