LEAPS-Innov Annual Meeting 2022 - WP7

Report of Contributions

Welcome and introduction

Contribution ID: 1

Type: not specified

Welcome and introduction

Tuesday 3 May 2022 15:15 (15 minutes)

Presenter: SPRUCE, Darren (MAX IV Laboratory, Lund University, Lund, Sweden) **Session Classification:** WP7 session 1

Task 7.1 - Collaboration platform

Contribution ID: 2

Type: not specified

Task 7.1 - Collaboration platform

Tuesday 3 May 2022 15:30 (15 minutes)

Presenter: PENNICARD, David (FS-DS (Detektorsysteme)) **Session Classification:** WP7 session 1

Highlights from task 7.2: report on ...

Contribution ID: 3

Type: not specified

Highlights from task 7.2: report on data compression & reduction needs, outlook on the next task on metrics

Tuesday 3 May 2022 15:45 (25 minutes)

Presenters: Dr SOLER, Nicolas (ALBA); FAVRE-NICOLIN, Vincent (ESRF-The European Synchrotron)

Session Classification: WP7 session 1

Task 7.3, First experiences with cu...

Contribution ID: 4

Type: not specified

Task 7.3, First experiences with custom pipelines for compression

Tuesday 3 May 2022 16:10 (20 minutes)

Presenter:Dr GERNHARDT, Felicita (HZDR)Session Classification:WP7 session 1

Evaluation of lossless compression ...

Contribution ID: 5

Type: not specified

Evaluation of lossless compression algorithms on tomography data obtained at SOLEIL

Tuesday 3 May 2022 16:30 (15 minutes)

Presenter:Dr CASSAM-CHENAÏ , Gamil (SOLEIL)Session Classification:WP7 session 1

Tomography at ALBA FAxToR. U...

Contribution ID: 6

Type: not specified

Tomography at ALBA FAxToR. Upcoming challenges with PB-sized data at tomography beamlines

Tuesday 3 May 2022 17:00 (15 minutes)

Presenters: PATERA, ALESSANDRA (CELLS); MITTONE, Alberto

Session Classification: WP7 session 1

Update on DESY activities

Contribution ID: 7

Type: not specified

Update on DESY activities

Tuesday 3 May 2022 17:15 (15 minutes)

Presenter: PENNICARD, David (FS-DS (Detektorsysteme)) **Session Classification:** WP7 session 1

Update on Eu.XFEL activities

Contribution ID: 8

Type: not specified

Update on Eu.XFEL activities

Tuesday 3 May 2022 17:30 (15 minutes)

Presenter: SOBOLEV, Egor (Eur.XFEL (European XFEL)) **Session Classification:** WP7 session 1

Update on MAX-IV activities

Contribution ID: 9

Type: not specified

Update on MAX-IV activities

Tuesday 3 May 2022 17:45 (15 minutes)

Presenter: MATEJ, Zdenek (MAX IV Laboratory, Lund University) **Session Classification:** WP7 session 1

Collaboration with industry

Contribution ID: 10

Type: not specified

Collaboration with industry

Wednesday 4 May 2022 09:00 (15 minutes)

Presenter: Dr JANOUSCH, Markus (PSI)Session Classification: WP7 Session 2

Discussion

Contribution ID: 11

Type: not specified

Discussion

Wednesday 4 May 2022 09:15 (1h 15m)

Getting feedback on metrics for compression Putting improved compression methods into practice (e.g. organizing a tutorial or "hackathon") Areas for further cooperation between institutes Working with consultants

Session Classification: WP7 Session 2

Leveraging the best features of the ...

Contribution ID: 12

Type: not specified

Leveraging the best features of the Blosc2 meta-compressor from HDF5

Wednesday 4 May 2022 11:00 (30 minutes)

Presenter:Dr ALTED, Francesc (ironArray)Session Classification:WP7 Session 2

Discussion

Contribution ID: 13

Type: not specified

Discussion

Wednesday 4 May 2022 11:30 (1h 30m)

Session Classification: WP7 Session 2

Brief reports from other institutes ...

Contribution ID: 14

Type: not specified

Brief reports from other institutes and discussion

Tuesday 3 May 2022 18:00 (30 minutes)

Session Classification: WP7 session 1