HELMHOLTZ

DRAFT AGENDA Strategic Advisory Board Matter

May 2nd & 3rd 2023 Deutsches Elektronen-Synchrotron DESY, Hamburg, Germany

Tuesday, May 2nd 2023, DESY, Building 28c, Flash seminar room

12.30 pm	Arrival on campus & lunch
1.00 pm (30 min)	 Welcome & Introduction & Agenda Helmut Dosch, Coordinator of the Research Field Matter & Vice President
1.30 pm (150 min)	Campus Tour & Scientific Program Labs, facilities, scientists etc.
4.00 pm (90 min)	Closed session Advisory Board Members only
5.30 pm (90 min)	Poster Session / Building 99 CFEL, Foyer "High Impact"-Research of the corresponding research centers
7.00 pm	Dinner



Wednesday, May 3rd 2023, DESY, Building 28c, Flash seminar room

Agenda items, half the time is reserved for discussion.	
9.00 am (10 min)	 Welcome & Introduction & Agenda Ursula Bassler, Chair of the Strategic Advisory Board
9.10 am (20 min)	 2) Helmholtz Association – Report of the President Developments in the past year Otmar D. Wiestler, President Helmholtz Association
9.30 am (120 min)	 3) Monitoring for 2022 Presentation and discussion Helmut Dosch, Coordinator of the research Field Matter & Vice President Ralph Engel, Beate Heinemann, program spokesperson MU and Deputy Ties Behnke, Anke-Susanne Müller, program spokesperson MT and Deputy Thomas Stöhlker, Andreas Stierle, program spokesperson MML and Deputy
11.30 am	Break
11.45 am (60 min)	 4) Scientific Highlights Nominees of the Helmholtz-Doctoral-Prize: Martin Rehwald, Nick Karcher, Sarah Schröder, Peera Simakachorn, Luis Eduardo Ardila Perez, Lukas Grote
12.45 pm	Lunch Break
1.45 pm (50 min)	 5) Strategic Themes – Sustainability and Talent Management On the way towards sustainable user facilities: <i>Denise Völker, Kathrin Schulz</i> Talent Management, Recruitment & Diversity: <i>Katja Frerks</i>
2.35 pm (30 min)	 6) Report on the HBS Review Astrid Lambrecht, Matthias Rehahn
3.05 pm	Break
3.15 pm (75 min)	 7) Closed session Members of the Strategic Advisory Board
4.30 pm (30 min)	 8) Resume Agenda items, time & location for board meeting in 2024 (23. & 24.05.2024, HZDR in Dresden) etc. Members of the Strategic Advisory Board
5.00 pm	- finish -