LUPE & LUXE Workshop

Report of Contributions

LUPE & LUXE W ... / Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 1

Type: not specified

Welcome

Monday 15 April 2024 13:30 (10 minutes)

Presenter: HEINEMANN, Beate (DESY and University of Freiburg (Germany)) **Session Classification:** Session 1

SF-QED Theory Overview

Contribution ID: 2

Type: not specified

SF-QED Theory Overview

Monday 15 April 2024 13:40 (30 minutes)

This talk should give an overview on the current status of SF-QED, highlighting in particular open questions to be clarified by experiments, applications of SF-QED and their relevant parameter space, the role of precision as well as the role of polarisation-dependent effects.

Presenter: BLACKBURN, Tom (University of Gothenburg) **Session Classification:** Session 1

Discussion

Contribution ID: 3

Type: not specified

Discussion

Monday 15 April 2024 14:10 (20 minutes)

Facilities and opportunities at Eu....

Contribution ID: 4

Type: not specified

Facilities and opportunities at Eu.XFEL

Monday 15 April 2024 14:30 (15 minutes)

This talk should review experimental opportunities for SF-QED experiments at the Eu.XFEL with particular regard to the experimental environment, the beam properties, their control and stability and timelines.

Presenter:FEURER, Thomas (Eu.XFEL)Session Classification:Session 1

Plasma acceleration facilities and o ...

Contribution ID: 5

Type: not specified

Plasma acceleration facilities and opportunities at DESY

Monday 15 April 2024 14:45 (15 minutes)

This talk should review experimental opportunities for SF-QED experiments with plasma accelerators and lasers at DESY, with particular regard to the experimental environment, the beam properties, their control and stability and timelines.

Presenter: LEEMANS, Wim (M (Beschleuniger))

Discussion

Contribution ID: 6

Type: not specified

Discussion

Monday 15 April 2024 15:00 (30 minutes)

Science of LUXE

Contribution ID: 7

Type: not specified

Science of LUXE

Monday 15 April 2024 15:30 (30 minutes)

This talk should summarise the science goals and timeline of LUXE, with particular regard to the experimental strategy to achieve precision measurements, including e.g. the control of beam parameters, cross-calibrations of complementary systems and the data-taking plan.

Presenter: WING, Matthew (UCL)Session Classification: Session 2

Discussion

Contribution ID: 8

Type: not specified

Discussion

Monday 15 April 2024 16:00 (30 minutes)

LUPE & LUXE W ... / Report of Contributions

Plasma Mirror experiments

Contribution ID: 9

Type: not specified

Plasma Mirror experiments

Monday 15 April 2024 16:30 (30 minutes)

This talk should summarise the goals, status and challenges of plasma mirror experiments with particular regard to the path towards achieving precision.

Presenter: VINCENTI, Henri (MPA (Plasma Accelerators))

Discussion

Contribution ID: 10

Type: not specified

Discussion

Monday 15 April 2024 17:00 (30 minutes)

Final Discusssion on coherent app...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Final Discussion on coherent approach / grant application(s)

Monday 15 April 2024 17:30 (1 hour)

Chaired by Ties Behnke

Suggested lead questions:

- How are the LUPE and LUXE scientific goals complementary / synergistic?

- What are the challenges for high-rate precision measurements with plasma mirrors?

- What are common interests in detectors, laser and beam diagnostics?