EU Funding Opportunities for Breakthrough Technology: European Innovation Council (EIC)

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome and introduction

Wednesday 15 January 2025 14:30 (5 minutes)

Annika Thies & Susanne Hummel, EUP

Presenters: THIES, Annika (EU Project Office); HUMMEL, Susanne (EUP (EU-Projekt))

Contribution ID: 2 Type: not specified

Overview on funding lines EIC Pathfinder & Transition

Wednesday 15 January 2025 14:35 (20 minutes)

Presenter: JANSEN, Nicole (National Contact Point EIC, DLR Project Management Agency)

Contribution ID: 3 Type: not specified

EIC Portfolio Approach and Policy

Wednesday 15 January 2025 14:55 (10 minutes)

Presenter: JÄGER, Jens (Helmholtz Office Brussels)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

DESY-Support: Innovation and Technology Transfer Department (ITT)

Wednesday 15 January 2025 15:05 (5 minutes)

Presenter: FIMMEN, Lan (ITT (Technology Transfer Office))

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

DESY-Support: EU-Office (EUP)

Wednesday 15 January 2025 15:10 (5 minutes)

DESY-Support: EU-Office (EUP)

Presenters: THIES, Annika (EU Project Office); HUMMEL, Susanne (EUP (EU-Projekt))

Contribution ID: 6 Type: not specified

Project presentation "TWAC" (pathfinder)

Wednesday 15 January 2025 15:15 (5 minutes)

Presenter: VINATIER, Thomas (MPY1 (MPY Fachgruppe 1))

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Project presentations "iSenseDNA" (Pathfinder) & "M-Engine" and "femto-iCOMB" (Transition projects)

Wednesday 15 January 2025 15:20 (10 minutes)

Presenter: HERR, Tobias (FS-CFEL-2-UMP (UMP Ultrafast Micro Photonics))

Contribution ID: 8 Type: not specified

Exchange and Discussion

Wednesday 15 January 2025 15:30 (40 minutes)

Presenter: MODERATED BY ANNIKA THIES & SUSANNE HUMMEL, All

Contribution ID: 9 Type: not specified

Conclusion

Wednesday 15 January 2025 16:10 (5 minutes)