## 11th Meeting of the XFEL Detector Advisory Committee

## **Report of Contributions**

Contribution ID: 2 Type: not specified

### **DAC** - Internal Discussion

Tuesday 15 May 2012 16:00 (2 hours)

DAC only

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

### **DAC Internal Discussion**

Wednesday 16 May 2012 13:00 (3 hours)

DAC only

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## **Close-out with XFEL Management**

Wednesday 16 May 2012 16:00 (1 hour)

DAC + XFEL Management + WP Leaders only

Contribution ID: 6 Type: not specified

#### **Introduction and Welcome**

Monday 14 May 2012 13:00 (10 minutes)

**Presenter:** Dr SCHWARZ, Andreas (European XFEL GmbH)

Session Classification: Open Session II

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

## **Status European XFEL**

Monday 14 May 2012 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr SCHWARZ, Andreas (European XFEL GmbH)

Session Classification: Open Session I

Contribution ID: 8 Type: **not specified** 

# Status of the Detector Development Program - WP-75

Monday 14 May 2012 13:10 (25 minutes)

**Presenter:** KUSTER, Markus (European XFEL GmbH)

Session Classification: Open Session II

Contribution ID: 9 Type: not specified

### **Status WP-76**

Contribution ID: 11 Type: not specified

# Detector Calibration Concepts and Status of the Calibration Working Group

Monday 14 May 2012 15:00 (20 minutes)

**Presenter:** Dr SZTUK-DAMBIETZ, Jolanta (European XFEL GmbH)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Open Session II}$ 

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### **Status WP-76**

**Presenter:** Dr YOUNGMAN, Christopher (European XFEL GmbH)

Contribution ID: 13 Type: not specified

## **Status of the Detector Program at LCLS**

Monday 14 May 2012 10:00 (40 minutes)

**Presenter:** KENNEY, Christopher (LCLS)

Session Classification: Open Session I

Contribution ID: 14 Type: not specified

## Detector and DAQ Status of SACLA User Experiments

Monday 14 May 2012 10:40 (40 minutes)

Presenter: HATSUI, Takaki (SPring-8)

Session Classification: Open Session I

## X-ray Radiation Damage: Sensors

Monday 14 May 2012 11:20 (40 minutes)

X-ray Radiation Damage: Sensors

After a short introduction into radiation damage the measurements of the relevant parameters characterizing X-ray radiation damage will described, their impact on segmented p-n sensors discussed and some conclusions drawn.

Presenter: Prof. KLANNER, Robert (Universität Hamburg)

Session Classification: Open Session I

Contribution ID: 16 Type: not specified

# Status of DAQ and Control, Data Management and Scientific Computing - WP-76

Monday 14 May 2012 14:35 (25 minutes)

**Presenter:** Dr YOUNGMAN, Christopher (European XFEL GmbH)

Session Classification: Open Session II

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### **WP-76 Presentations and Discussions**

Monday 14 May 2012 15:30 (3 hours)

**Session Classification:** WP-76 Internal Review

Contribution ID: 18 Type: not specified

## Overview and Status of the DSSC Project

Monday 14 May 2012 13:35 (20 minutes)

**Presenter:** Dr PORRO, Matteo (Max Planck Institut Halbleiterlabor)

Session Classification: Open Session II

Contribution ID: 19 Type: not specified

## Overview and Status of the LPD Project

Monday 14 May 2012 13:55 (20 minutes)

**Presenter:** Mr FRENCH, Marcus (STFC)

Session Classification: Open Session II

Contribution ID: 20 Type: not specified

## Overview and Status of the AGIPD Project

Monday 14 May 2012 14:15 (20 minutes)

**Presenter:** GRAAFSMA, Heinz (DESY)

Session Classification: Open Session II

Contribution ID: 21 Type: not specified

## **Construction Site Tour**

Monday 14 May 2012 15:30 (3 hours)

**Session Classification:** Visit to the XFEL Construction Site

Contribution ID: 22 Type: not specified

### **DAC Internal Discussions**

Monday 14 May 2012 18:45 (1 hour)