Terascale Accelerator School

Europe/Berlin
Universitätskolleg Bommerholz

Universitätskolleg Bommerholz

Bommerholzer Straße 60 58456 Witten-Bommerholz
Participants
  • Aliaksandr Navitski
  • Andre Roth
  • Björn Gütlich
  • Christoph Keutner
  • Eckhard Elsen
  • Günter Müller
  • Hannes Vennekate
  • Marc Stürenberg-Jung
  • Markus Höner
  • Matthias Scholz
  • Oliver Boldt
  • Patrick Rieck
  • Peter Ungelenk
  • Rebecca Zimmermann
  • Robert Molo
  • Sebastian Aderhold
  • Shaukat Khan
  • Simone Silvano Gilardoni
  • Tobias Baer
  • Wolfgang Hillert
    • 13:00 13:45
      Registration 45m
    • 13:45 14:00
      Welcome and Announcements 15m
      Speaker: Prof. Shaukat Khan (Technische Universitaet Dortmund)
    • 14:00 16:00
      Introduction to Accelerator Physics I 2h
      Speaker: Prof. Wolfgang Hillert (Bonn University)
      Slides
    • 16:00 16:20
      Coffee Break 20m
    • 16:20 17:50
      Synchrotron Radiation and Free-Electron Lasers 1h 30m
      Speaker: Prof. Shaukat Khan (Technische Universitaet Dortmund)
      Paper
      Slides
    • 18:00 19:00
      Dinner 1h
    • 07:30 08:45
      Breakfast 1h 15m
    • 08:45 10:30
      Introduction to Accelerator Physics II 1h 45m
      Speaker: Prof. Wolfgang Hillert (Bonn University)
    • 10:30 10:50
      Coffee Break 20m
    • 10:50 12:20
      The Large Hadron Collider I 1h 30m
      Speaker: Dr Simone Gilardoni (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 16:00
      Exercises 2h
      – Introduction to Scilab – Introduction to Beam Dynamics
      Speakers: André Roth (ELSA Bonn) , Oliver Boldt (ELSA Bonn) , Dr Wolfgang Hillert (University of Bonn, Physics Institute)
    • 16:00 16:20
      Coffee Break 20m
    • 16:20 17:50
      Exercises 1h 30m
      – Introduction to Beam Dynamics
      Speaker: Dr Wolfgang Hillert (University of Bonn, Physics Institute)
    • 18:00 19:00
      Dinner 1h
    • 07:30 08:45
      Breakfast 1h 15m
    • 08:45 10:30
      Superconducting Radiofrequency I 1h 45m
      Speaker: Prof. Günter Müller (Wuppertal University)
      Slides
    • 10:30 10:50
      Coffee Break 20m
    • 10:50 12:20
      The Large Hadron Collider II 1h 30m
      Speaker: Dr Simone Gilardoni (CERN)
      Slides
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 13:30 18:00
      Excursion to Zeche Nachtigall and DELTA 4h 30m
    • 18:00 19:00
      Dinner 1h
    • 07:30 08:45
      Breakfast 1h 15m
    • 08:45 10:30
      Superconducting Radiofrequency II 1h 45m
      Speaker: Prof. Günter Müller (Wuppertal University)
      Slides
    • 10:30 10:50
      Coffee Break 20m
    • 10:50 12:20
      Linear Colliders I 1h 30m
      Speaker: Dr Eckhard Elsen (DESY)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 16:00
      Exercises 2h
      – LHC
      Speaker: Simone Gilardoni (CERN)
      Paper
    • 16:00 16:20
      Coffee Break 20m
    • 16:20 17:50
      Exercises 1h 30m
      – Linear Colliders
      Speaker: Dr Eckhard Elsen (DESY)
    • 18:00 19:00
      Dinner 1h
    • 07:30 08:45
      Breakfast 1h 15m
    • 08:45 10:30
      Linear Colliders II 1h 45m
      Speaker: Dr Eckhard Elsen (DESY)
      Slides
    • 10:30 10:50
      Coffee Break 20m
    • 10:50 12:20
      New Accelerator Concepts 1h 30m
      Speaker: Mr Matthias Fuchs (Max-Planck-Institut f. Quantenoptik)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m