++ New dates to be determined ++ Terascale Monte-Carlo School 2020

Europe/Berlin
Hannes Jung (DESY), Isabell-A. Melzer-Pellmann (DESY), Juergen Reuter (DESY), Kerstin Hoepfner (RWTH Aachen), Zoltan Nagy (DESY), judith katzy (desy)
Description

+++ Due to the corona virus new dates to be determined. Possibly in spring 2021 +++

The Terascale alliance Monte Carlo school at DESY Hamburg is designed for master/PhD students and young postdocs. The school will cover Introduction (QCD, soft and collinear splitting, parton showers, Monte Carlo techniques, hadronisation, underlying events), Generation and usage of multi-leg NLO matrix, elements, Resummation, NLO and higher-order calculations, Heavy flavour and TMD. The tutorial will show how to fully calculate Feynman graphs.

 

The conference fee is 50 Euro and should be payed cash upon arrival.

Participants
  • Florian Lorkowski
Support
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Welcome, Intro 30m
    • 11:30 AM 1:00 PM
      Introduction Lecture 1 (2 x 90 min) 1h 30m
      Speaker: Ilkka Helenius (Jyväskylä University)
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch break 1h
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Feynman graphs
    • 9:30 AM 11:00 AM
      Introduction Lecture 2 1h 30m
      Speaker: Ilkka Helenius (Jyväskylä University)
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee break 30m
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Resummation Part-1 45m
      Speaker: Dr Anna Kulesza (University of Muenster)
    • 12:15 PM 1:00 PM
      Resummation Part-2 45m
      Speaker: Dr Anna Kulesza (University of Muenster)
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch break 1h
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Feynman graphs
    • 9:30 AM 11:00 AM
      Jonas Lindert: 2x45 min lecture on QCD+EW NLO corrections for LHC physics 1h 30m
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee break 30m
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Heavy Flavour Part-I (2 x 45 min) 45m
    • 12:15 PM 1:00 PM
      Francesco Hautmann: TMD Part-1 45m
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch break 1h
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Feynman graphs
    • 9:30 AM 10:15 AM
      Jonas Lindert: 1 x 45 min on generation and usage of multi-leg NLO matrix elements 45m
    • 10:15 AM 11:00 AM
      Heavy Flavour Part II 45m
    • 11:00 AM 11:20 AM
      Coffee 20m
    • 11:20 AM 12:05 PM
      Francesco Hautmann: TMD Part-2 45m