Computer Algebra and Particle Physics - CAPP 2013

Europe/Berlin
S1 (DESY, Zeuthen)

S1

DESY, Zeuthen

Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
Description
 DESY, Zeuthen
Participants
  • Alexander Kurz
  • Andreas von Manteuffel
  • Arnd Behring
  • Carsten Schneider
  • Christian Pasold
  • Christian Weiss
  • Christine Hartmann
  • Daniel Wilhelm
  • David Kunz
  • David Meidinger
  • Dennis Heisler
  • Dirk Rathlev
  • Eduardo Serna
  • Elisa Mariani
  • Erik Postma
  • Federico Demartin
  • Forian Lyonnet
  • Ievgen Dubovyk
  • Jaclyn Bell
  • Janusz Gluza
  • Jonathan Grigo
  • Jos Vermaseren
  • Joscha Reichel
  • Joshua Davies
  • Krzysztof Bielas
  • Manfred Kraus
  • Maxim Nefedov
  • Peter Galler
  • radomir sevillano
  • Raquel Gomez Ambrosio
  • Roman Derco
  • Sebastian Kirchner
  • Sven-Olaf Moch
  • Thomas Hahn
  • Thomas Rössler
  • Timon Emken
  • Tom Zirke
  • Tomas Jezo
  • Tord Riemann
  • Wai Yeung Lam
    • 8:00 AM 9:00 AM
      Registration 1h S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Monday morning S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 9:00 AM
        Welcome 15m
        Speaker: T. Riemann
      • 9:15 AM
        Precision physics at the LHC 1h 15m
        Speaker: S. Moch
        Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee 30m Foyer

      Foyer

      DESY, Zeuthen

    • 11:00 AM 12:30 PM
      Monday morning S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 11:00 AM
        Introduction to FORM (I) 1h 30m
        Speaker: J. Vermaseren
        program tar ball
        Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Cafeteria

      Cafeteria

      DESY, Zeuthen

    • 2:00 PM 3:30 PM
      Monday afternoon S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 2:00 PM
        Feynman integrals and Mellin-Barnes representations (I) 1h 30m
        Speakers: J. Gluza, T. Riemann
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee 30m Foyer

      Foyer

      DESY, Zeuthen

    • 4:00 PM 5:30 PM
      Monday afternoon S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 4:00 PM
        Integration-by-parts algorithms and the Reduze program (I) 1h 30m
        Speaker: A. von Manteuffel
        program tar ball
        Slides
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Tuesday morning S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 9:00 AM
        Integration-by-parts algorithms and the Reduze program (II) 1h 30m
        Speaker: A. von Manteuffel
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee 30m Foyer

      Foyer

      DESY, Zeuthen

    • 11:00 AM 12:30 PM
      Tuesday morning S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 11:00 AM
        Introduction to FORM (II) 1h 30m
        Speaker: J. Vermaseren
        program tar ball
        Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Cafeteria

      Cafeteria

      DESY, Zeuthen

    • 2:00 PM 3:30 PM
      Tuesday afternoon S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 2:00 PM
        Introduction to FORM (III) 1h 30m
        Speaker: J. Vermaseren
        extra program tar ball
        extra Slides
        program tar ball
        Slides
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee 30m Foyer

      Foyer

      DESY, Zeuthen

    • 4:00 PM 5:30 PM
      Tuesday afternoon S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 4:00 PM
        Programming, Probability, and Polynomials (I) 1h 30m
        Speaker: E. Postma
        Maple worksheet (zip)
        Slides
    • 7:00 PM 9:30 PM
      Dinner 2h 30m Restaurant "Olympia" (Zeuthen, Seestraße 65)

      Restaurant "Olympia"

      Zeuthen, Seestraße 65

    • 9:00 AM 10:30 AM
      Wednesday morning S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 9:00 AM
        Programming, Probability, and Polynomials (II) 1h 30m
        Speaker: E. Postma
        Maple worksheet (zip)
        Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee 30m Foyer

      Foyer

      DESY, Zeuthen

    • 11:00 AM 12:30 PM
      Wednesday morning S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 11:00 AM
        Symbolic Summation and the Sigma package (I) 1h 30m
        Speaker: C. Schneider
        Mathematica notebook
        Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Cafeteria

      Cafeteria

      DESY, Zeuthen

    • 9:00 AM 10:30 AM
      Thursday morning S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 9:00 AM
        Mathematica, FeynArts and FormCalc and all that (I) 1h 30m
        Speaker: T. Hahn
        program tar ball
        Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee 30m Foyer

      Foyer

      DESY, Zeuthen

    • 11:00 AM 12:30 PM
      Thursday morning S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 11:00 AM
        Programming, Probability, and Polynomials (III) 1h 30m
        Speaker: E. Postma
        Maple worksheet (zip)
        Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Cafeteria

      Cafeteria

      DESY, Zeuthen

    • 2:00 PM 3:30 PM
      Thursday afternoon S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 2:00 PM
        Feynman integrals and Mellin-Barnes representations (II) 1h 30m
        Speakers: J. Gluza, T. Riemann
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee 30m Foyer

      Foyer

      DESY, Zeuthen

    • 4:00 PM 5:30 PM
      Thursday afternoon S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 4:00 PM
        Symbolic Summation and the Sigma package (II) 1h 30m
        Speaker: C. Schneider
        Mathematica notebook
        Slides
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Friday morning S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 9:00 AM
        Mathematica, FeynArts and FormCalc and all that (II) 1h 30m
        Speaker: T. Hahn
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee 30m Foyer

      Foyer

      DESY, Zeuthen

    • 11:00 AM 12:30 PM
      Friday morning S1

      S1

      DESY, Zeuthen

      Platanenallee 6 15738 Zeuthen Germany
      • 11:00 AM
        Feynman integrals and Mellin-Barnes representations (III) 1h 30m
        Speakers: J. Gluza, T. Riemann
        program tar ball 1
        program tar ball 2
        Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Cafeteria

      Cafeteria

      DESY, Zeuthen