ACHTUNG! Indico Wartung mit Dienstunterbrechung am Donnerstag dem 16.12.2021 von 10:00 Uhr - 11:00 Uhr (CET). Bitte beenden Sie ihre Arbeit rechtzeitig um Datenverlusten vorzubeugen!
ATTENTION! Indico Maintenance with downtime on Thu 16 Dec 2021, 10 - 11h CET. Please finish your work in time to prevent data loss!

Linear Collider Physics School

Europe/Berlin
Seminar Room 2 (bldg. 2a, ground floor) (DESY Hamburg)

Seminar Room 2 (bldg. 2a, ground floor)

DESY Hamburg

Notkestr. 85 D-22607 Hamburg
Description
Following the success of the Ambleside LC Physics schools, a new series of LC Physics schools will be started. The next edition will take place 7-9 October at DESY, Hamburg. The school is aimed at PhD students and postdoctoral researchers working on linear collider research. The programme consists of lectures covering the following topics:
- accelerators and detectors
- Standard Model physics
- Higgs physics
- supersymmetry
- relation to LHC physics

The 2 1/2 day Linear Collider Physics School will be followed by the 2 1/2 day Linear Collider Forum. Cross-participation is invited and encouraged. A joint dinner for both events will take place on Wednesday evening at the DESY Bistro.
Support
    • 09:00 09:15
      Welcome 15m
      Slides
    • 09:15 10:15
      Motivation 1h
      Speaker: Mr Roman Poeschl (LAL Orsay)
      Slides
    • 10:15 10:45
      Coffee break 30m
    • 10:45 11:45
      Top theory 1h
      Speaker: Peter Uwer
      Slides
    • 11:45 12:00
      Questions 15m
    • 12:00 13:30
      Lunch break 1h 30m
    • 13:30 14:30
      EWSB 1h
      Speaker: Juergen Reuter (DESY)
      Slides
    • 14:30 15:30
      Higgs Experiment 1h
      Speaker: Keisuke Fujii
      Slides
    • 15:30 15:45
      Questions 15m
    • 15:45 16:15
      Coffee break 30m
    • 16:15 17:45
      From LEP and SLC to the LC 1h 30m
      Speaker: Francois Richard
      Slides
    • 17:45 18:00
      Questions 15m
    • 09:00 10:00
      Accelerator ILC 1h
      Speaker: Dr Nicholas Walker (DESY)
      Slides
    • 10:00 10:15
      Questions 15m
    • 10:15 10:45
      Coffee break 30m
    • 10:45 11:45
      Tracking for the ILC 1h
      Speaker: Marcel Stanitzki
      Slides
    • 11:45 12:45
      PFA 1h
      Speaker: Mark Thomson
      Slides
    • 12:45 13:00
      Questions 15m
    • 13:00 14:00
      Lunch break 1h
    • 14:00 15:00
      Top experiment 1h
      Speaker: Dr Frank Simon (Max-Planck-Institute for Physics)
      Slides
    • 15:00 15:30
      BSM Theory 30m
      Speaker: Prof. Gudrid Moortgat-Pick (University of Hamburg / DESY)
      Slides
    • 15:30 15:45
      Questions 15m
    • 15:45 16:15
      Coffee break 30m
    • 16:15 17:00
      SUSY Precision Spectroscopy at the ILC 45m
      Speaker: Dr Mikael Berggren (DESY)
      Slides
    • 17:00 17:45
      BSM Reconstruction and Fits 45m
      Speaker: Philip Bechtle (Bonn University)
      Slides
    • 17:45 18:00
      Questions 15m
    • 09:00 10:00
      Accelerator CLIC 1h
      Speaker: Steinar Stapnes (CERN)
      Slides
    • 10:00 11:00
      Vertexing for Belle II and the LC 1h
      Speaker: Ladislav Andricek
      Slides
    • 11:00 11:15
      Questions 15m
    • 11:15 11:45
      Coffee break 30m
    • 11:45 12:45
      B-Factories and Constraints on NP 1h
      Speaker: Jochen Dingfelder
      Slides
    • 12:45 13:00
      Questions 15m
    • 13:00 14:00
      Lunch break - End of School 1h