ATTENTION: We have to do a short maintenance with downtime on Wed 19 Oct 2022, 9:00 - 10:00 CEST. Please finish your work in time to prevent data loss.

Linear Collider Physics School

Europe/Berlin
Seminar Room 2 (bldg. 2a, ground floor) (DESY Hamburg)

Seminar Room 2 (bldg. 2a, ground floor)

DESY Hamburg

Notkestr. 85 D-22607 Hamburg
Description
Following the success of the Ambleside LC Physics schools, a new series of LC Physics schools will be started. The next edition will take place 7-9 October at DESY, Hamburg. The school is aimed at PhD students and postdoctoral researchers working on linear collider research. The programme consists of lectures covering the following topics:
- accelerators and detectors
- Standard Model physics
- Higgs physics
- supersymmetry
- relation to LHC physics

The 2 1/2 day Linear Collider Physics School will be followed by the 2 1/2 day Linear Collider Forum. Cross-participation is invited and encouraged. A joint dinner for both events will take place on Wednesday evening at the DESY Bistro.
Support
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome 15m
      Slides
    • 9:15 AM 10:15 AM
      Motivation 1h
      Speaker: Mr Roman Poeschl (LAL Orsay)
      Slides
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee break 30m
    • 10:45 AM 11:45 AM
      Top theory 1h
      Speaker: Peter Uwer
      Slides
    • 11:45 AM 12:00 PM
      Questions 15m
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch break 1h 30m
    • 1:30 PM 2:30 PM
      EWSB 1h
      Speaker: Juergen Reuter (DESY)
      Slides
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Higgs Experiment 1h
      Speaker: Keisuke Fujii
      Slides
    • 3:30 PM 3:45 PM
      Questions 15m
    • 3:45 PM 4:15 PM
      Coffee break 30m
    • 4:15 PM 5:45 PM
      From LEP and SLC to the LC 1h 30m
      Speaker: Francois Richard
      Slides
    • 5:45 PM 6:00 PM
      Questions 15m
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Accelerator ILC 1h
      Speaker: Dr Nicholas Walker (DESY)
      Slides
    • 10:00 AM 10:15 AM
      Questions 15m
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee break 30m
    • 10:45 AM 11:45 AM
      Tracking for the ILC 1h
      Speaker: Marcel Stanitzki
      Slides
    • 11:45 AM 12:45 PM
      PFA 1h
      Speaker: Mark Thomson
      Slides
    • 12:45 PM 1:00 PM
      Questions 15m
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch break 1h
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Top experiment 1h
      Speaker: Dr Frank Simon (Max-Planck-Institute for Physics)
      Slides
    • 3:00 PM 3:30 PM
      BSM Theory 30m
      Speaker: Prof. Gudrid Moortgat-Pick (University of Hamburg / DESY)
      Slides
    • 3:30 PM 3:45 PM
      Questions 15m
    • 3:45 PM 4:15 PM
      Coffee break 30m
    • 4:15 PM 5:00 PM
      SUSY Precision Spectroscopy at the ILC 45m
      Speaker: Dr Mikael Berggren (DESY)
      Slides
    • 5:00 PM 5:45 PM
      BSM Reconstruction and Fits 45m
      Speaker: Philip Bechtle (Bonn University)
      Slides
    • 5:45 PM 6:00 PM
      Questions 15m
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Accelerator CLIC 1h
      Speaker: Steinar Stapnes (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Vertexing for Belle II and the LC 1h
      Speaker: Ladislav Andricek
      Slides
    • 11:00 AM 11:15 AM
      Questions 15m
    • 11:15 AM 11:45 AM
      Coffee break 30m
    • 11:45 AM 12:45 PM
      B-Factories and Constraints on NP 1h
      Speaker: Jochen Dingfelder
      Slides
    • 12:45 PM 1:00 PM
      Questions 15m
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch break - End of School 1h